Attraksjoner

Nyt flotte fotturer, kajakkturer, sykling og fisking. Måndalen har mange fine fjellvann i umiddelbar nærhet, der man kan fiske eller bare nyte naturen. Her finner du mer informasjon om Romsdal og mer: www.romsdal.com.

Måna Camping

6386 Måndalen
Norge

Koordinater

Lengde: 7° 26' 36.69"
Latitude: 62° 31' 56.49"

Rutetabeller

Trollstigen 30 min
Geiranger 3 timer
Molde 1,5 timer
Ålesund 1,5 timer
Kristiansund 2 timer
Åndalsnes 15 min
Atlanterhavsvegen 2,5 timer
Oslo 5,5 timer

Åndalsnes

Åndalsnes

Romsdalen er et av Europas beste områder for fjellturer, toppturer på ski, med kjøring ned fra bratte fjell, fantastisk utsikt og lange nedfarter! Opplev Trollstigen, Trollveggen, Romsdalseggen og den flotte togturen på Raumabanen.
© Bilde: „Åndalsnes“ av Steffen Hillebrand. Lisens CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

PlayTrollstigen

Trollstigen

Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigvegen 11 svinger oppover til Stigrøra (858 m.o.h.). Noen steder er vegen hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Veien krysser Stigfossen med en imponerende natursteinbro.

Geiranger

Geiranger (Mårak)

Geirangerfjorden er så unik at den er innlemmet på UNESCO sin Verdensarvliste. Ved innseilingen til fjorden ligger jugendstilbyen Ålesund, kåret til Norges vakreste by. Kombinasjonen er uslåelig – og avstanden mellom høydepunktene korte.
www.visitgeirangerfjord.com

Wasserfall Sieben Schwestern

„Dei sju systre“

Dei ligg ved den fråflytta garden Knivsflå, og her stuper ikkje mindre enn sju fossefall seg lukt i fjorden. Dei har i snitt eit fritt fall på rundt 250 meter, og er eit imponerande skue ved stor vassføring. Vassføringa, som er avhengig av snøsmelting og nedbørsforholda, avgjer også om ein kan sjå alle sju like klart. Fossane er normalt størst i snøsmeltingsperioden mai-juli, og ein ser dei best ved å ta ein båttur på Geirangerfjorden.
© Bilde: Esther Westerveld - Lisens CC 2.0

Ålesund

Ålesund

Mange fasader i Jugendstil gjør Ålesund for mange reisende en av de vakreste byene i Norge. Fra lokale fjellet Aksla har du en fantastisk utsikt over byen. Kanalene og gater i byen utforsker du ved du går langs Kirkegate og Apotekergate.
www.visitalesund.com

Ålesund Aquarium

Ålesund Akvarium

Atlanterhavsparken ligger nydelig til i terrenget på Tueneset, ca. 3 km vest for sentrum av Ålesund.
http://www.atlanterhavsparken.no/

Atlantikstraße

Altanterhavsvegen

Vill og vakker natur ga Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen førsteplass på den britiske avisen The Guardians liste over verdens fineste bilreiser. Mest attraktivt er delen mellom Vervang og Kråvåg, hvor veien vinder seg over flere broer fra øy til øy.

Molde

Molde

Fjordbyen, jazzbyen, fotballbyen og roseses by; Molde. I tillegg til sine 25.000 innbyggere kan Molde by på et fantastisk fjellpanorama, Romsdalsmuseet, Kongebjørka, fotball i Norgetoppen og jazzfestival hvert år med en atmosfære du bare må oppleve.
www.visitmolde.com

Raumabanen

Raumabanen

Raumabanen går fra Åndalsnes til Dombås og er kjent som en av Norges vakreste og villeste jernbanestrekninger. Raumabanen tar deg gjennom den naturskjønne Romsdalen til berømte naturattraksjoner som Trollveggen og Kylling bru. Hele turen tar 1 time og 40 minutter.
www.nsb.no

Wanderweg

Fotturer i Romsdalregionen

Det finnes flere turstier i Romsdalen. Noen vakre turstier, som er ulike tunge, kan bli funnet innen gangavstand av campingplassen. Så det er noe for alle.

Romsdalseggen

Romsdalseggen

Turen over Romsdalseggen kan se skummel ut, men det er tre ruter til toppen av varierende vanskelighetsgrad. Utsikten er like flott uansett rute.
© Bilde: Espen Aaeng - Lisens CC 2.0

Trollveggen

Trollveggen

Det var i Romsdalsalpene at klatresporten startet i Skandinavia og her går flere av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av dalen rager Romsdalshorn opp i 1555 meters høyde. Rasteplass med Turistinformasjon, WC, kiosk, lekeplass og fantastisk utsikt til fjellene ligger langs E136 rett under Trollveggen.
© Bilde: Tristan Taussac - Lisens CC 2.0